Dječja i preventivna stomatologija

Dječja stomatologija proučava zbivanja u usnoj šupljini djeteta, a njena preventivna uloga osigurava i provjerava pravilan rast i i razvoj dječjih zuba. Povjerenje vašeg djeteta zadobit ćemo pažljivim i nježnim odnosom kako bi na svaki slijedeći pregled došlo bez imalo straha.

  • Preventivni pregledi i fluoridacija zuba
    U našoj ordinaciji obavit ćemo preventivni pregled kako bi otkrili eventualne poremećaje oralnog zdravlja prije nego nastupe simptomi poremećaja. Po potrebi ćemo izvršiti fluoridaciju zubi i zaštitni premazi u svrhu prevencije karijesa.

  • Popravci mliječnih i trajnih zuba
    Mliječni zubi se moraju popravljati kao i trajni zubi. Zahvati na mliječnim zubima svode se na uglavnom preventivne postupke, ali ako se pokaže potreba za liječenjem mliječnih ili trajnih zuba kod Vašeg djeteta, i taj ćemo problem riješiti bez stresa.

  • Demonstracija čišćenja zuba
    Rado ćemo Vašem djetetu demonstrirati kako se na pravilan način čiste zubi. Vaš zadatak je da ,nakon što dijete završi s četkanjem, prekontrolirate kako je dijete očetkalo zube. S vremenom će djetetova motorika napredovati, pa će i četkanje postati učinkovitije, a time će biti manje posla za roditelje.