Estetska stomatologija

Estetska stomatologija ujedinjuje gotovo sva područja stomatologije, a dovedena je do savršenstva kako estetski tako i funkcionalno. Ona podrazumijeva oralnu rehabilitaciju koja maksimalno zadovoljava estetske zahtjeve pacijenata.

 • Izbjeljivanje zuba ( u ordinaciji i kućno)
  izbjeljivanje zuba u ordinaciji - Uslijed vanjskih diskoloracija koje nastaju u caklini zbog pojačanog konzumiranja kave, čaja, crnog vina i pušenja na zubima će s godinama zasigurno doći do promjene boje koja se u ranom stadiju može otkloniti pjeskarenjem zuba. Međutim tijekom godina promjene postaju intenzivnije pa se u tim slučajevima izbjeljivanjem postižu uspješniji rezultati. U našoj ordinaciji nudimo Vam izbjeljivanje zoom lampom pod vodstvom stomatologa i stručnog tima. Sam postupak izbjeljivanja vrši se u jednoj posjeti i traje do 30 min, ovisno koliko jako želite izbjeliti zube. Postupak uključuje zaštitu gingive i sluznice, premazivanje zubi gelom koji se osvjetljava zoom lampom te se na taj način dolazi do aktivacije gela tj. njegovog maksimalnog učinka. Kliničke studije pokazuju da je ovaj način izbjeljivanja zubi siguran za vašu caklinu i bez štetnih posljedica. U ordinaciji dr. Nataše Bartulov izbjeljivanje se obavlja pod kontrolom stomatologa sa najkvalitetnijim materijalima i opremom koja je dostupna na tržištu. Konačan rezultat su svjetliji zubi za nekoliko nijansi i dugotrajni učinak. Kako bi rezultati izbjeljivanja bili kvalitetni i dugotrajni pacijent bi, prvih desetak dana nakon tretmana, trebao izbjegavati konzumaciju pretamnih napitaka. Pacijenti su izrazito zadovoljni jer izlaze iz ordinacije sa svježim i podmlađenim osmijehom.

 • e.max i cirkon ljuskice
  IPS e.max je keramički materijal koji kombinira čvrstoću i ljepotu kao niti jedan drugi restauracijski materijal u dentalnoj medicini. Restauracije zuba izrađene od pune keramike ne sadrže metal. Dakle, svjetlost može prodirati kroz njih kao što to čini kroz prirodne zube. Bez obzira kakvo je stanje Vaših zuba, IPS e.max materijal od pune keramike vratit će osmjeh na Vaše lice. Obojani ili blago pomaknuti zubi ili odlomljeni prednji zubi mogu se popraviti ljuskicama od pune keramike (fasete). Fasete su čvrsto pričvršćene na površinu Vaših zuba, čime se poboljšava njihov izgled, a da se pri tome ne žrtvuje mnogo od Vaše vlastite strukture zuba

 • Inlej ispuni
  Inlej ispuni su dovoljni za popravak djelomično oštećenog zuba zbog, primjerice, karijesa. Potpuno keramički inlej je otporni keramički ispun koji se koristi za manje kvarove ili oštećenja. Tamni ispuni od amalgama su stvar prošlosti. Inleji od pune keramike ne mogu se razlikovati od prirodne strukture zuba, te stoga predstavljaju i savršeno estetsko rješenje.

 • Zubni nakit
  Ukoliko želite svoj osmijeh učiniti još sjajnijim i atraktivnijim, te naglasiti svoju osobnost možete na zub staviti zubni nakit. Zubni nakit može biti cirkon ili pravi dijamant. Danas postoje različiti oblici zubnog nakita koji se za površinu zuba vezuje uz pomoć dentalnih adheziva stoga nije potrebno dodatno brusiti zub. Zubni nakit postavlja se na prednju, vidljivu plohu prednjih gornjih zuba. Higijenu usne šupljine održavate četkicom za zube i zubnim pastama uobičajeno kao i prije da bi sprječili pojavu zubnog plaka.

Fotogalerija: