Implantati

Znate li da statistika pokazuje kako 30% svjetske populacije pati od potpune bezubosti, a 80% populacije nedostaje barem jedan zub¬? Gubitak zuba česta je pojava koja se događa uslijed traume (izbijanja zuba), kvarenja, bolesti desni ili starenja. Koji god razlog bio u pitanju, gubitak zuba mora se nadomjestiti - zbog estetskih i funkcionalnih razloga. U ordinaciji dr. Nataše Bartulov možete obaviti ugradnju iznimno kvalitetnih ‚‚Astra‘‘ i ‚‚Dentium‘‘ dentalnih (zubnih) implantata. Implantati su građeni od titana koji su ugrađeni u kost na mjestu nedostatnog ili izgubljena prirodnog zuba. Zubni implantati izgledaju kao vaši prirodni zubi, a zbog čvrstog srastanja s kosti nema razlike u funkcionalnosti od prirodnih zuba. Ugradnja implantata se izvodi posebnom kirurškom tehnikom u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolna. Ugradnju implantata moguće je podijeliti u tri faze:

  • 1. Implantat se kirurški ugrađuje u kost. Postupak je brzo gotov i bezbolan, budući da se izvodi pod lokalnom anestezijom. Nakon ugradnje slijedi period oporavka tijekom kojeg implantat srasta s košću („oseointegracija“), što obično traje od 2 do 6 mjeseci.

  • 2. Nakon perioda oporavka na impIantat se postavlja nadogradnja, odnosno potporanj za kasniji zubni nadomjestak.

  • 3. 15 dana kasnije, nakon zarastanja zubnog mesa, na impIantat se postavlja nadomjestak zuba, krunica, most ili proteza.

Fotogalerija: